Bhagavad Gita zoals ze is voor onze moslim broeders en zusters in Urdu en Arabisch

“بھگواد گیتا جیسا کہ ہے” (Bhagavad Gita jaisa ki hai).  

“بهاگافاد جيتا كما هو” (Bhagavad Gita kama hu). Met het oog op interreligieuze samenwerking tussen de Hare Krsna’s (meer bekend als ISKCON) en de diversiteit van religies in Suriname, heeft mevrouw Audrey Pierkhan-Abdoelrahman, namens de heer Faried Pierkhan, onlangs de eerste Urdu en Arabische talige Bhagavad-gītās in Suriname in ontvangst mogen nemen. De Bhagavad-gita is het handboek voor de mensheid.

𝘋𝘪𝘵 𝘨𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦𝘬 𝘵𝘶𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘡𝘪𝘫𝘯𝘦 𝘎𝘰𝘥𝘥𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘎𝘦𝘯𝘢𝘥𝘦 𝘈.𝘊. 𝘉𝘩𝘢𝘬𝘵𝘪𝘷𝘦𝘥𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘚𝘸𝘢𝘮𝘪 𝘗𝘳𝘢𝘣𝘩𝘶𝘱𝘢𝘥𝘢 𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘭𝘢𝘨𝘨𝘦𝘷𝘦𝘳𝘴 𝘷𝘰𝘯𝘥𝘵 𝘱𝘭𝘢𝘢𝘵𝘴 𝘪𝘯 𝘔𝘦𝘭𝘣𝘰𝘶𝘳𝘯𝘦, 𝘈𝘶𝘴𝘵𝘳𝘢𝘭𝘪ë, 𝘰𝘱 29 𝘫𝘶𝘯𝘪 1974. Srila Prabhupada: Religie betekent het naleven van de wetten van God. Dat is alles. Het kan niet ‘hindoe’, ‘moslim’ of ‘christelijk’ zijn. Neem de staatswet: in de staat zijn er veel personen, veel burgers – maar de wet zegt niet: ‘Dit is voor de christenen’, ‘Dit is voor de joden’, ‘Dit is voor de zwarte mannen,’ Dit is voor de blanke mannen.’ Zo is de wet niet. De wet is voor iedereen hetzelfde.  Je kunt niet zeggen: “Dit is de zwarte wet”, “Dit is de witte wet.” Nee. Dat is niet erg wetenschappelijk.

Het wetenschappelijke inzicht is dat God er is en dat wij allemaal onder Zijn wet staan. God is groot, wij zijn Zijn ondergeschikten en we moeten Zijn geboden gehoorzamen. Dat is het echte spirituele platform. Dat is echte religie.

Srila Prabhupada: Daarom kun je niet zeggen ‘christelijke religie’, ‘hindoe-religie’, ‘moslimreligie’. Religie is religie. God is noch christelijk, noch hindoe, noch moslim. God is God. God is een. Maar we begrijpen Hem vanuit verschillende invalshoeken. En deze verschillende standpunten kunnen “het christelijke standpunt” of “het hindoeïstische standpunt” of “het joodse standpunt” of “het islamitische standpunt” worden genoemd. Maar dat is slechts een kijkhoek. In feite bestaat er dus niet zoiets als ‘Hindoe-religie’, ‘Moslim-religie’, ‘Christelijke religie’. Zie je?

Deze opvattingen zijn allemaal te danken aan onze verfijnde geest. Net zoals God één is, is religie één: je moet weten wat God is, en je moet weten wat Zijn gebod is – en je moet het gehoorzamen. Dan ben je religieus. Dat is alles. Wij prediken zo.

error: Kopiëren mag niet!