Arsenal Schrijft Geschiedenis met Grote Overwinning op Sheffield United

Arsenal heeft een plek in de geschiedenisboeken veroverd na een overtuigende 6-0 overwinning op Sheffield United, waardoor ze in de race blijven voor de Premier League titel naast Liverpool en Manchester City. Met doelpunten van Martin Odegaard, een eigen doelpunt van Jayden Bogle, Gabriel Martinelli, Kai Havertz, Declan Rice en een afronding door Ben White, domineerde Arsenal de wedstrijd. Deze overwinning markeert de eerste keer dat een team drie opeenvolgende uitwedstrijden in de Engelse topcompetitie wint met vijf of meer doelpunten verschil.

Sheffield United daarentegen heeft een minder positief record gevestigd door als eerste team in de Engelse topcompetitie in drie opeenvolgende thuiswedstrijden vijf of meer doelpunten te incasseren. Arsenal’s indrukwekkende reeks van 31 doelpunten in zeven opeenvolgende Premier League-overwinningen sinds de winterstop heeft hen een aanzienlijk voordeel opgeleverd in het doelsaldo.

Arsenal staat momenteel op de derde plaats, slechts twee punten achter op koploper Liverpool en één punt achter op de regerend kampioen Manchester City. Met een overwinning thuis tegen Brentford kan Arsenal de koppositie overnemen, net voor de grote confrontatie tussen Liverpool en City.

error: Kopiëren mag niet!