BASHAR AL ASSAD: “Israël is een bezetter”

Israël is een agressor. Het doodt de Palestijnen omdat zij zichzelf verdedigen. Er is geen enkele rechtvaardiging, noch in het verleden noch nu, voor Israël om geweld tegen de Palestijnen te gebruiken.

  • De Palestijnen zijn juridisch gezien geen staat die een andere staat aanvalt, noch zijn het mensen die het gebied van een ander volk in een naburige staat komen bezetten. De Palestijnen zijn de rechtmatige eigenaren van dit land, en het is hun land dat bezet is. Ze worden al bijna tachtig jaar gedood. We kunnen niet over de huidige situatie praten zonder het probleem als geheel aan te pakken. We kunnen niet alleen over Gaza praten; het is onderdeel van de Palestijnse zaak.
  • De Palestijnse zaak is één zaak. Israël is een bezetter, het is agressief, en het doodt Palestijnen omdat zij zichzelf verdedigen.
  • De mensen in het Westen zijn geen slechte mensen, maar de media staan in lijn met politici om dit volk onwetend te maken, zodat ze hun van alles kunnen vertellen en hen van alles kunnen laten geloven.
  • Aan de andere kant, ze zullen Rusland niet accepteren als partner omdat ze geen partners accepteren. De VS accepteert Europa niet als partner, Groot-Brittannië is geen partner, noch Frankrijk of Duitsland. Al deze landen staan onder invloed van de VS. Als de VS Europa niet accepteert als partner, hun traditionele bondgenoten, zullen ze dan Rusland accepteren? Het is onmogelijk, dus ze zullen geen resultaat bereiken.
  • Wanneer je vasthoudt aan je nationale belangen en principes, kun je een prijs betalen en lijden, en op korte termijn verliezen, maar op lange termijn zul je winnen. Je zult nationale eenheid winnen, en uiteindelijk zullen de omstandigheden veranderen, en zul je alles winnen waar je in jouw land naar streeft.
  • De geleerde lessen uit de relatie met de VS, van de Sjah van Iran tot nu, zijn allemaal voorbeelden die aangeven dat de relatie met het Westen tijdelijk is. Als je het Westen alles geeft wat het wil, zal het je gebruiken en ondersteunen, maar wanneer jouw rol voorbij is, zullen ze je in de prullenbak gooien.
  • Wat betreft Trump of Biden. De media en statistieken geven aan dat Trump zal winnen. Wat ons betreft, wij zeggen altijd dat Amerikaanse presidenten vergelijkbaar zijn. Ze zijn beide CEO’s, en geen van beiden maakt beleid. We moeten vragen wie de echte beleidsmaker is die achter de schermen werkt, degene die zal winnen. Het is hetzelfde, de lobby’s, de media, het geld, waarmee ik bedoel banken, wapens en olie. Zij zijn degenen die hoe dan ook zullen winnen.

error: Kopiëren mag niet!