Weer succes voor ‘Bigi Boy’ door winst in partij tegen de Dagestaan Gaziev tijdens UFC Vegas 87

Het Surinaamse ‘powerhouse’, een man met ‘big power’, ‘a mountain of a man’ Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik (35), liep zaterdagavond zelfverzekerd richting de ring gedrapeerd in een Surinaamse vlag, terwijl Surinaamse vlaggen ook wapperden in het publiek. Zijn zelfverzekerdheid werd beloond met winst, na de vierde ronde, een vijfde ronde was niet meer nodig.

Rond 20.30 uur begon het titanengevecht tussen Rozenstruik en de 34-jarige Gaziev. Al binnen twee minuten liep de Dagestaan een bloedende neus op door een ferme uithaal van ‘Bigi Boy’. Vervolgens werd Rozenstruik tegen het hekwerk geduwd door Gaziev. Rozenstruik werd in de laatste minuut van de eerste ronde tegen de grond gesmeten en belandde tot het einde van die eerste ronde in een stevige greep van Gaziev.

Aan het begin van ronde twee klonk uit het publiek de roep richting Rozenstruik om zijn ene fatale stoot te plaatsen. Maar, Gaziev dwong ‘Bigi Boy’ constant in de richting van het hekwerk. In de tweede minuut van de tweede ronde werd de Surinamer weer tegen het hekwerk geduwd en zat klem in de armen van Gaziev. Het zag er op dat moment niet goed uit voor Rozenstruik. De Aziaat leek het gevecht en Rozenstruik in zijn greep te hebben.

Maar, in de derde ronde had Rozenstruik zich herpakt en kwam sterk naar voren met meteen een paar gerichte stoten in het gezicht van Gaziev. Met nog steeds een bloedende neus leek Gaziev steeds zwakker te worden. Hij kwam nauwelijks nog met rake stoten en trappen richting Rozenstruik, die in de derde ronde leek op te leven.

In de eerste minuut van de vierde ronde belandde ‘Bigi Boy’ weer in de hekken, maar wist zich snel te ontworstelen aan de greep van de reus uit Dagestaan. Rozenstruik opende in de tweede minuut de aanval op zijn opponent met een paar rake klappen. De energie leek uit Gaziev te zijn verdwenen, terwijl Rozenstruik over de vloer huppelde en zich snel bewoog. Gaziev maakte een uitgebluste indruk. 

Vlak voor het einde van de vierde ronde leek Rozenstruik definitief een einde aan het gevecht te maken, maar Gaziev bleef op zijn wankelende benen staan. Rozenstruik leek duidelijk op weg naar de winst.

Tot ieders verrassing kwam er geen vijfde ronde. Gaziev gaf de strijd op, mede door tusenkomst van een arts, omdat hij kennelijk niet meer goed kon zien met een oog. Rozenstruik werd tot winnaar uitgeroepen, een technisch knock-out.

Hij zei na afloop te verwachten in juli of augustus weer in de ring te staan tegen wie dan ook die de strijd met hem aan wil.

Voorafgaand aan het gevecht had Rozenstruik een interview op Eurosport. Hij zei onder andere te verwachten de partij via een knock-out te kunnen winnen, zo niet, dan maar winst op punten.

In het gesprek met Eurosport ging Rozenstruik ook in op de afwezigheid van zijn vaste coach Michael Babb.  “Nee, Michael is er weer niet bij. We hebben nog wel altijd goed contact. Het is meer een persoonlijk iets. Als vechter moet je kijken of je dingen moet aanpassen als er iets niet goed gaat. Aan de hand daarvan maak je een analyse. Zodoende kun je kijken wat er wel en niet goed is gegaan”, aldus ‘Bigi Boy’.

PK

error: Kopiëren mag niet!