Vicepresident Brunswijk: “In de samenleving denkt men dat ik alsof doe”

“De hele regering wordt meegesleurd”

“In de samenleving wordt gezegd dat ik alsof doe. Men zegt, jij bent de vp, maar je doet alsof. Maar feit is dat de hele regering erin wordt meegesleurd. Als er besluiten worden genomen door de president, is het voor de hele regering”, aldus vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk voor de aanvang van de deze week gehouden wekelijkse Raad van Ministers vergadering.

Brunswijk neemt momenteel in afwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi het presidentschap waar. Hij gaf aan moe te zijn van het beantwoorden van vragen rondom de zogenaamde Pan American-kwestie. “Ik heb de president en de minister van Openbare Werken aangegeven in de regeringsvergadering om de stukken aan te houden. Ik heb gevraagd om de PPP overeenkomst te zien. Maar het is toch gedaan.” 

Volgens Brunswijk zal een en ander de totale regering zwaar aangerekend worden. Hij sprak al eerder hierover en gaf aan; “Men zegt aan mij, dat ik vp ben, maar dat is de realiteit. Daarom zeg ik dat ik de staart van een koe vasthou.” 

Alhoewel zijn ABOP deel uitmaakt van de huidige regeringscoalitie, onder leiding van president Santokhi, aast Brunswijk zelf op het presidentschap. Over de huidige politieke constellatie heeft Brunswijk meerder malen zelf aangegeven, dat hij de staart van een koe vasthoudt. Hierop is brede kritiek geweest.

Volgens onder andere de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) is Brunswijk medeverantwoordelijk voor het beleid dat leidt tot steeds verdere verarming en verruwing van de samenleving.

Volgens de VES doet hij weinig aan verandering hiervan. Integendeel schijnt de vicepresident de president te willen overtreffen als kampioen in “friends & family” benoemingen. Die benoemingen worden door de samenleving ernstig afgekeurd. Dit terwijl juist Brunswijk als voorzitter van de Raad van Ministers “friends & family” benoemingen kan voorkomen en belemmeren, aldus de VES.

error: Kopiëren mag niet!