OM gesloten wegens protest als steun voor procureur-generaal

Het Openbaar Ministerie (OM) in Paramaribo zal vandaag, vrijdag 1 maart, uitsluitend open zijn voor crematieaanvragen en deurwaardersexploiten, vanwege een gepland protest in de omgeving van het gebouw.

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft aangekondigd dat strenge veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, waaronder een wegafsluiting vanaf gisteravond 21.00 uur op de kruising J.A. Pengelstraat/Limesgracht en Limesgracht/Gebroeders Penardstraat, met toegang alleen voor bestemmingsverkeer.

Het protest, aangekondigd via social media, is gericht op het steunen van de procureur-generaal (Pg) in zijn besluit om De Nationale Assemblee te vragen de president en twee ministers in staat van beschuldiging te stellen in verband met vermeende corruptieve handelingen in de Pan American Real Estate zaak. De actievoerders menen dat er sprake is van corruptie door de president en de ministers van Financiën en Openbare Werken.

De politie zal handelen conform haar wettelijke bevoegdheden en optreden tegen ordeverstoorders.

error: Kopiëren mag niet!