83% van Tattoo-Inkten Bevatten Potentieel Kankerverwekkende Stoffen

Een recente studie heeft aan het licht gebracht dat een overweldigende meerderheid van de tattoo-inkten die in de Verenigde Staten worden gebruikt, verborgen ingrediënten bevatten die ernstige gezondheidsrisico’s kunnen vormen, waaronder verbanden met kanker. Deze analyse, uitgevoerd op 54 populaire tatoeage-inkten, toont aan dat 45 van deze inkten niet-vermelde additieven of pigmenten bevatten die potentieel schadelijk zijn voor de gezondheid.

Het onderzoek wijst uit dat polyethyleenglycol, een stof die acuut nierfalen kan veroorzaken, het meest voorkomende additief is onder de onderzochte inkten. Dit roept vragen op over de veiligheid van tattoo-inkten en de regelgeving rond de bestanddelen ervan.

Met bijna de helft van de volwassen bevolking tussen 30 en 49 jaar die minstens één tatoeage heeft, volgens het Pew Research Center, benadrukt deze bevinding de noodzaak van strengere regelgeving en transparantie in de tatoeage-industrie. Consumenten worden aangemoedigd om zich bewust te zijn van de mogelijke risico’s en te pleiten voor duidelijkere etikettering op tattoo-inkten om geïnformeerde beslissingen te kunnen maken over hun lichaamskunst.

error: Kopiëren mag niet!