Vierjarig Dopingverbod voor Franse Voetballer Paul Pogba door Italiaans Tribunaal

De Italiaanse antidopingautoriteit heeft de Franse voetballer Paul Pogba een schorsing van vier jaar opgelegd wegens het testen op testosteron. Deze uitspraak volgt nadat de Juventus-speler positief testte na een wedstrijd tegen Udinese op 20 augustus. Pogba, een kernspeler van het Franse team dat het WK van 2018 won, wordt met deze sanctie geconfronteerd tijdens een poging om zijn carrière bij Juventus te herstarten na een seizoen vol fitnessproblemen.

Pogba’s vertegenwoordigers claimen dat het testosteron uit een voedingssupplement komt, voorgeschreven door een arts in de VS. Ondanks deze verdediging, kon Pogba niet aantonen dat hij niet schuldig was aan het overtreden van de regels, wat kon hebben geleid tot een reductie van de schorsing. Het verbod betekent dat Pogba pas op 34-jarige leeftijd weer in aanmerking komt om te spelen, wat een aanzienlijke impact kan hebben op het vervolg van zijn professionele carrière.

Naast zijn problemen op het veld, is Pogba ook betrokken bij een afpersingszaak in Frankrijk, waarbij zijn oudere broer Mathias als een van de verdachten wordt genoemd. Als gevolg van deze dopinguitslag is Juventus gestopt met het betalen van zijn salaris, terwijl zijn contract bij de club doorloopt tot 2026.

Pogba’s schorsing markeert een belangrijk moment in zijn carrière, die naast indrukwekkende prestaties op het veld, nu ook gekenmerkt wordt door controverses buiten het speelveld.

error: Kopiëren mag niet!