Saoedi-Arabië Overweegt Super League in Streven naar Mondiale Voetbalaantrekkingskracht

Terwijl Saoedi-Arabië streeft om zijn positie in het mondiale voetbal te versterken, overweegt het koninkrijk zijn voetbalclubs te plaatsen in internationale competities, waaronder een mogelijke Super League. Dit werd onthuld tijdens een voetbalconferentie georganiseerd door de Financial Times, waarbij wordt vooruitgeblikt op Saoedi-Arabië als mogelijke gastheer voor het WK in 2034.

Saoedische clubs, die reeds aanzienlijke bedragen hebben besteed aan het aantrekken van voetbalgrootheden zoals Cristiano Ronaldo en Neymar, zijn gericht op verder vergroten van hun internationale aanwezigheid. De Saoedische Pro League, geboost door staatssteun, streeft ernaar om tegen 2030 onderdeel te zijn van de wereldtop. De inzet voor het organiseren van vriendschappelijke wedstrijden in het buitenland en de deelname aan internationale competities worden gezien als cruciale stappen.

Hoewel Europa recentelijk het idee van een Super League weerstond, verkent Saoedi-Arabië de mogelijkheid voor een dergelijke competitie in Azië of elders. Met als doel het mondiale aanzicht van de Saoedische Pro League te vergroten, blijft het koninkrijk investeren in haar voetbalsector en discussieert het over manieren om dit te verwezenlijken.

error: Kopiëren mag niet!