Kipchoge keert terug naar de Tokyo Marathon

DOOR CHRIS DINSDALE
3 maart 2024 – De Tokyo Marathon, de eerste van zes jaarlijkse World Marathon Majors-evenementen, verwelkomt ruim 38.000 hardlopers in de Japanse hoofdstad. De route begint bij het Tokyo Metropolitan Government Building en loopt langs Shinjuku, Taito en Asakusa, voordat je terugkeert en eindigt bij Tokyo Station.

Tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar Eliud Kipchoge is de headliner op het mannenveld in Tokio tijdens zijn laatste opwarmrace voor Parijs 2024. Kipchoge’s landgenoot, wereldrecordhouder Kelvin Kiptum, kwam in februari op tragische wijze om het leven bij een auto-ongeluk.

Bij de dames maakt Sifan Hassan – de op één na snelste vrouw uit de geschiedenis – haar debuut in Tokio na indrukwekkende overwinningen in Londen en Chicago in 2023. Wereldkampioen Amane Beriso zal voor stevige tegenstand zorgen.

error: Kopiëren mag niet!