Duitsland Verslaat Nederland en Plaatst Zich voor de Olympische Spelen

In een spannende strijd om de derde plaats in de Women’s Nations League heeft Duitsland Nederland overtroffen met een 2-0 overwinning, waarmee het team zich kwalificeert voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De wedstrijd bleef lang zonder doelpunten, totdat Klara Buhl in de 66e minuut de score opende met een halve volley. Lea Schuller verdubbelde de voorsprong met een krachtige kopbal, waardoor Duitsland naast Spanje, regerend kampioen Canada, de Verenigde Staten, Brazilië, Colombia en Nieuw-Zeeland komt te staan als kwalificanten voor de Spelen in Parijs.

Deze overwinning biedt Duitsland de kans om zich op het wereldtoneel te laten zien tijdens de Olympische Spelen, die starten op 26 juli. De uitslag betekende een teleurstelling voor Nederland, dat alleen in Tokio 2020 aan de Spelen heeft deelgenomen en daar uitgeschakeld werd door de Verenigde Staten. Aanvoerder Sherida Spitse erkende de superioriteit van Duitsland in de wedstrijd en benadrukte de noodzaak voor het Nederlandse team om zich te richten op de komende Europese kwalificatiewedstrijden. Spitse, vastberaden om door te gaan met haar internationale carrière, ziet het spelen voor haar land als het ultieme doel.

error: Kopiëren mag niet!