Woke AI-chatbot kost Google $70 miljard aan marktwaarde

Het moederbedrijf van Google verloor op één handelsdag meer dan 70 miljard dollar aan marktwaarde nadat het bizarre imagodebacle van zijn chatbot de angst onder beleggers over zijn zwaar gepromote AI-tool had aangewakkerd.

De aandelendaling kwam ook op dezelfde dag dat Demis Hassabis, CEO van Google DeepMind, een van de beste AI-bazen van het bedrijf, toegaf dat de beeldtool van Gemini een “paar weken” offline zou zijn terwijl het probleem was opgelost.

Er werd onthuld dat Gemini geprogrammeerd was om diversiteit in de inhoud te injecteren, zelfs wanneer hem werd gevraagd afbeeldingen te maken van zaken als Amerika’s Founding Fathers of Vikingen.

Het bizarre gedrag van de chatbot zou de publieke bezorgdheid kunnen aanwakkeren dat Google ‘een onbetrouwbare bron voor AI’ is, waarschuwde Melius Research-analist Ben Reitzes in een notitie aan investeerders.

error: Kopiëren mag niet!