Rapper Bigidagoe doodgeschoten in Amsterdam

Danzel Silos (26), beter bekend als rapper Bigidagoe van de beruchte rapformatie Zone6 uit de wijk Holendrecht in Amsterdam-Zuidoost, is zondagochtend doodgeschoten bij station Sloterdijk. De politie bevestigt de dood van een 26-jarige man, zo berichten diverse media in Nederland.  

De schietpartij was zondag om 05.30 uur op een bedrijventerrein bij de Rhoneweg. Bij de schietpartij raakte Silos zwaargewond. Hij overleed niet lang daarna aan zijn verwondingen. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Het is niet de eerste keer dat de rapper het slachtoffer is geworden van een schietpartij. In augustus 2020 werd hij neergeschoten in de Vechtstraat in de Rivierenbuurt. Kort erna bracht Bigidagoe een nummer uit over die schietpartij. Ook het huis van zijn moeder werd meermaals onder vuur genomen.

Rapper Bigidagoe werd gezien als de rechterhand van Joël H., alias Joey AK, de frontman van Zone 6. Leden van deze formatie zouden de afgelopen jaren regelmatig in verband zijn gebracht met zware criminaliteit zoals internationale drugshandel en ernstig geweld.

Tegen Bigidagoe liep ook een rechtszaak. Het Openbaar Ministerie eiste in december vier jaar cel tegen hem en acht medeverdachten vanwege betrokkenheid bij het ontvoeren, bedreigen en mishandelen van de rivaliserende rapper Kobus L. Het slachtoffer zou over de frontman van Zone6 hebben geroddeld en die was daar boos over.

Het voorval vond plaats in september 2022. Het slachtoffer zou urenlang zijn rondgereden in een busje, zijn geslagen en bedreigd met een vuurwapen. Vrienden van hem zouden zijn gebeld en bedreigd dat als er geen losgeld van 50.000 euro zou worden betaald, vingers van het slachtoffer zouden worden afgeknipt.

De rechtbank moet op 8 maart nog uitspraak doen in die zaak.

error: Kopiëren mag niet!