Leverkusen Verbreekt Duits Record met 33 Ongeslagen Wedstrijden

Bayer Leverkusen heeft voetbalgeschiedenis geschreven door een nieuw Duits record te vestigen met 33 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden na een 2-1 thuisoverwinning tegen Mainz. Robert Andrich’s afstandsschot, ondersteund door een fout van de keeper van Mainz, Robin Zentner, droeg bij aan deze historische prestatie. Met deze overwinning verstevigde Leverkusen zijn leidende positie in de Bundesliga, met elf punten voorsprong op achtervolger Bayern München.

Leverkusen’s coach, Xabi Alonso, uitte zijn trots op het behalen van dit record, ondanks dat hij benadrukte dat er geen medailles voor worden uitgereikt. Dit seizoen heeft Leverkusen 29 keer gewonnen en speelden ze vier keer gelijk. Het vorige record stond op naam van Bayern München onder leiding van Hansi Flick tussen 2019 en 2020, inclusief een Champions League-overwinning.

De wedstrijd kende ook persoonlijke successen, zoals Granit Xhaka die zijn eerste doelpunt voor Leverkusen scoorde en Mainz die een snelle tegendoelpunt maakte dankzij Nadiem Amiri en Dominik Kohr. Ondanks een paar zenuwachtige momenten en gele kaarten voor Leverkusen, gaf Andrich’s doel de ploeg uiteindelijk de overhand. Mainz werd gereduceerd tot tien spelers nadat Jessic Ngankam een directe rode kaart ontving, wat de hoop op een mogelijke comeback teniet deed.

Met de overwinning zet Leverkusen een grote stap richting hun allereerste Bundesliga-titel, terwijl de focus ook ligt op de geruchten rondom de toekomst van coach Alonso te midden van verbinden met andere clubs.

error: Kopiëren mag niet!