Tweeënhalf miljoen doses cocaïne voor Nederland in Ecuador in beslag genomen

In de haven van de Ecuadoriaanse havenstad Guayaquil heeft de politie maandag een grote hoeveelheid cocaïne in beslag genomen. In een verzameling dozen lagen 2,5 miljoen doses coke klaar om naar Nederland te worden gesmokkeld.

Dat meldt de Nationale Politie van Ecuador, die een foto van de grote vangst heeft vrijgegeven. Daarop zijn meerdere pakketjes in bruin karton te zien. De verdovende middelen waren voornamelijk, in folie, verstopt in de binnenkant van het karton zelf.

Op een gepubliceerde video van de vangst is te zien hoe onderzoekers het karton opensnijden, waarop de smokkelwaar tevoorschijn komt. Ook is een mobiele telefoon in beslag genomen die werd gebruikt voor de op handen zijnde verzending van de harddrugs.

Kartonnen doos

Anti-narcotica-agenten vonden de drugs gecamoufleerd in kartonnen dozen die in containers waren opgestapeld. Bij de actie werd één persoon gearresteerd, zo maakte de politie bekend.

De operatie werd maandag afgerond. Na een inspectie van containers in de zeehaven van Guayaquil identificeerden de gespecialiseerde agenten verschillende kartonnen dozen met drugs, die bedoeld waren voor verscheping naar Nederland.

error: Kopiëren mag niet!