Oegandese president Yoweri Museveni:

Zes Afrikaanse presidenten werden gestuurd met een mandaat van de Afrikaanse Unie om te helpen bemiddelen in de Libische oorlog tussen Muammar Gaddafi en de oppositie. De NAVO beval hen terug te gaan en weigerde hen te laten landen. ‘Afrikaanse presidenten op een Afrikaanse missie boven Afrikaans grondgebied kregen van de NAVO het bevel terug te gaan’.

We weten nu uit de Wikileaks-onthullingen van Julian Assange dat het Franse Sarkozy tijdens de oorlog onderhandelde om “een groter aandeel in de Libische olieproductie te verwerven”, en maar liefst 35% van de Libische olie-industrie voor Franse uitbuiting te reserveren. Een andere motivatie was om het ‘gouden dinarplan’ van Muammar Gaddafi tegen te houden, een inheemse, door goud gesteunde Afrikaanse munt ter vervanging van de Franse CFA-frank.

error: Kopiëren mag niet!