Grasbrand slaat over op sloopauto’s

De Nieuwe Grond kreeg woensdagmiddag de melding van een brand aan de Gustaaf Wekkerweg. Agenten troffen bij aankomst enkele brandende auto’s aan. Kort daarna werden zij te woord gestaan door een man, die zei de politie te hebben gebeld. 

Hij stelde eigenaar te zijn van een sloopbedrijf. Zijn buurvrouw had opdracht  gegeven aan een man om gras te verbranden, maar die brand sloeg na enige tijd over op twee sloopauto’s die langs de weg stonden.

De buurvrouw werd ondervraagd en zij bevestigde de verklaring van de man. Zij had een klusjesman de opdracht gegeven om de berm schoon te maken en daarna het vuil op de berm te verbranden. Echter  is de grasbrand overgeslagen naar het bos en vervolgens zijn twee sloopauto’s  van een nabije sloperij in brand gevlogen. Het vuur werd daarna gedoofd.

De politie van Regio Midden Suriname blijft de samenleving op het hart drukken om geen gras in brand te steken, omdat het branden van gras zo snel gaat dat je het vuur op een gegeven moment niet meer onder controle hebt met alle gevolgen van dien.

error: Kopiëren mag niet!