Venezuela veroordeelt Amerikaanse lastercampagne tegen migranten

Op 21 februari 2024, berichtte de Venezolaanse minister van Communicatie, Alfred Nazareth, over een lastercampagne in de Amerikaanse media en sociale netwerken tegen Venezolaanse migranten. Deze campagne probeert Venezolanen valselijk te verbinden met criminele activiteiten in de VS, waaronder diefstal en schietpartijen, door te beweren dat zij deel uitmaken van een bende genaamd ‘Ongestrafte Opkomst van de Aragua-trein’.

Nazareth legde uit dat deze lastercampagne deel uitmaakt van een voortdurende vreemdelingenhaat en een impliciete dreiging tegen Venezuela, die teruggaat tot de regering van President Obama. Hij benadrukt dat de Venezolaanse migratie een direct gevolg is van de economische oorlog die de VS al meer dan een decennium tegen Venezuela voert, zonder enige poging van de VS of Venezolaans extreemrechts om de sancties te verlichten of de voorwaarden te scheppen voor massale repatriëring. Volgens Nazareth is het doel van deze propaganda om elke agressie tegen Venezuela te rechtvaardigen.

error: Kopiëren mag niet!