Aanhoudende rook boven Wageningen zorgt voor problemen met de ademhaling bij bewoners

Het ressort Wageningen in Nickerie heeft al ruim  een maand last van een rook. Dit bevestigt een bewoner van het district tegenover de redactie van Dagblad Suriname.

Scholen in Wageningen gesloten wegens zware rookwolken

Scholen in Wageningen zijn woensdag, donderdag en vrijdag gesloten als gevolg van zware rook die de stad teistert. Dit besluit is genomen om de gezondheid en veiligheid van de leerlingen te waarborgen. De directies van de scholen hebben aangegeven, dat de leerlingen huiswerk en opdrachten mee hebben gekregen om ervoor te zorgen dat zij geen onderwijsachterstand oplopen tijdens deze onvoorziene sluiting. Ouders en verzorgers worden aangemoedigd om hun kinderen te ondersteunen bij het maken van deze opdrachten.

De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden en afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de rook zal een beslissing worden genomen over het al dan niet hervatten van de lessen volgende week maandag. De scholen en lokale autoriteiten zullen de ouders, verzorgers en leerlingen tijdig informeren over eventuele wijzigingen.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan heeft recentelijk samen met leden van het Korps Politie Suriname, de brandweer, de dienst ’s lands Bosbeheer (LBB), de Bestuursdienst, het Nationaal Leger en een lokale ondernemer, een bezoek gebracht aan het gebied waar de brand is ontstaan die momenteel zorgt voor de rookoverlast.

Met behulp van bulldozers en zwampexcavators wordt een aanvang worden gemaakt met de aanpak van dit probleem.

De aanleiding van de rook is een  bosbrand tussen Coronie en Wageningen en de ontstane rookontwikkeling gaat richting het Wageningen en Post Utrecht en dit zorgt voor problemen met de ademhaling bij diverse bewoners.

error: Kopiëren mag niet!