S.V. Robinhood wint SVB President Cup 2024

Na een periode van vijf jaar afwezigheid vanwege de Covid-pandemie, vond eindelijk de langverwachte SVB President Cup plaats in het Dr. Ir. Franklin Essed Stadion. De wedstrijd speelde zich zondag af tussen twee titanen van het Surinaamse voetbal, S.V. Robinhood en S.V. Inter Moengo Tapoe, dat resulteerde in een overwinning van S.V. Robinhood met een 3-0 overwinning. Deze triomf volgt op het succes van S.V. Robinhood in de CONCACAF Caribbean Cup vorig jaar.

President Chandrikapersad Santokhi was als eregast aanwezig en mocht de aftrap verrichten. 

S.V. Robinhood werd bekroond met de S.V.B. President Cup en ontving naast een trofee een geldbedrag van USD 10.000.

President Santokhi heeft beloofd om het verhogen van het prijzengeld voor deze competitie te bespreken tijdens de komende regeringsvergadering. “Laten we gezamenlijk blijven investeren in en stimuleren van onze sporters, en deze overwinning vieren als een mijlpaal in onze rijke sportgeschiedenis”, sprak het staatshoofd. 

S.V. Inter Moengo Tapoe werd, als semi-kampioen, beloond met een prijs van USD 5.000. Volgens het publiek kreeg deze spannende wedstrijd zelfs een extra dimensie toen vicepresident Ronnie Brunswijk zich als speler bij S.V. Inter Moengo Tapoe voegde.

error: Kopiëren mag niet!