Gudu The Strongest en Johanman spelen verleidelijk liefdesspel in nieuwe track ‘Gi Mi ’

2024 is nog fris en pril en toch draait de hitmachine van Johanman reeds op volle toeren. Na een reeks succesvolle live optredens in Suriname als frontman van “old school sensatie” Reinforcement afgelopen december, keert Johanman terug in de schijnwerpers met een nieuwe track.

Na een spontaan amapiano/afrobeat avontuur met het catchy ‘Tjeba Tjeba’ presenteert de alom geprezen Surinaamse reggae-hero een swingende dancehall jam, ditmaal in duet met Gudu The Strongest.

Gudu The Strongest, de veelzijdige artieste met glasheldere en doordringende vocals,  is deels opgegroeid in Suriname, de Verenigde Staten en Nederland en heeft haar carrierepad ook in deze landen uitgezet met muzikale uitstapjes naar hip hop/r&b, reggae/dancehall en natuurlijk de aan kaseko verwante stijlen. Haar veelzijdigheid stopt niet hier, want ze kan ook vloeiend zingen in diverse talen, te weten Engels, Nederlands en Sranan, wat in ‘Gi Mi’ het geval is.

Ze voelt zich helemaal thuis in dit aanstekelijk en uitermate dansbaar lied over het echte en vaak onbeschrijflijke gevoel van verliefd zijn en het vinden van de ware partner. ‘Gi Mi ‘ is een bevlogen en vrolijk uitgevoerde dancehall love song, een in het Sranan geadapteerde take van een wereldhit ‘Gimme’ (Sam Smith/Koffee).

Anders dan met zijn vorige hits (‘Better Day’ en Rejoice’), die in Suriname door RN Media Pro zijn geproduccerd, kiest Johanman voor de nieuwe track ‘Gi Mi’ een samenwerking met MOK van producer Arnold Sardjoe en het in Amsterdam gevestigde Elka Sava Studio.

Opmerkelijk is de volgende passage uit de tekst van ‘Gi Mi’  (….. “feni feni ma no wani wani nanga wani wani ma no feni feni….”), een verwijzing van Johanman naar de Reinforcement klassieker  ‘No Taigi Mati ‘ Het gaat weer zoning klinken de komende tijd met deze nieuwe eigentijdse dancehall song met niet alleen twee van de beste stemmen in de game, maar vooral het vurige samenspel tussen Johanman en Gudu The Strongest. ‘Gi Mi’ is te beluisteren op de gangbare streamingdiensten en de speciale animated video is te zien op YouTube:

error: Kopiëren mag niet!