Toeristen slachtoffer van oplichting tijdens trip van Suriname naar Brazilië: alertheid gevraagd 

Recentelijk zijn ongeveer 18 passagiers op een reis van Suriname naar Brazilië en vice versa slachtoffer geworden van oplichting door een Surinaams tour- en reisbedrijf. Wat begon als een aantrekkelijke reis voor 1.050 USD, werd voor de groep een vreselijke ervaring toen ze ontdekten dat ze alleen een ticket hadden voor de heenreis.

Een anonieme bron uit de toerismesector die werkzaam is in Belem vertelde Dagblad Suriname over de manier waarop passagiers zijn opgelicht en hoe zij erna door anderen snel geholpen werden bij het inchecken en bijpassen van hun ticketgeld, zodat zij alsnog terug konden reizen naar Suriname. 

De passagiers, waaronder ook senioren van zestig en zeventig jaar oud, waren verbijsterd en teleurgesteld. Ze hadden verwacht dat het Surinaamse tourbedrijf, wiens naam bij de redactie bekend is, ook voor hotelaccommodatie en voeding zou zorgen, zoals dat was bekendgemaakt. Echter gebeurde dat niet. Dit was extra last voor deze kwetsbare groep, waarbij ze voor alles zelf moesten betalen. 

De bron benadrukt het belang van alertheid bij het boeken van trips en adviseert om te kiezen voor bekende bedrijven binnen de samenleving. Het had al een rode vlag moeten zijn voor de prijs van de tour, die $1050 bedroeg voor tickets, hotels en voeding. Maar het zijn niet alleen geldzaken; het gaat ook over de gevoelens van de passagiers die hiermee getroffen zijn.

Het is door de redactie van Dagblad Suriname, vooralsnog niet gelukt in contact te komen met een van de reizigers. Het is belangrijk dat dergelijke gevallen worden gemeld in de gemeenschap om anderen te waarschuwen en de betreffende organisaties ter verantwoording te roepen, vooral als dit soort gebeurtenissen frequent plaatsvinden. 

SD

error: Kopiëren mag niet!