Sherif Abdoelrahman nieuwe ambassadeur in Marokko

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag 15 februari in het Presidentieel Paleis Sherif Abdoelrahman beëdigd als de nieuwe buitengewoon en gevolmachtigde ambassadeur voor Suriname in het Koninkrijk Marokko met als standplaats de Marokkaanse hoofdstad Rabat. 

“Ik heb bij de beëdiging de ambassadeur geïnstrueerd om verder invulling te geven aan de dynamische en bilaterale relatie tussen Suriname en Marokko. Op een proactieve manier moeten wij werken aan de bevordering van de vriendschappelijke betrekkingen tussen Suriname en Marokko. Ik ben ervan overtuigd dat de ambassadeur zich zal inzetten om investerings- en handelsmogelijkheden voor Suriname te creëren, het land op diverse fora uit te dragen ter ondersteuning van het realiseren van nationale ontwikkelingsdoelen”, sprak de president bij de beëdiging.

Ambassadeur Abdoelrahman zei vereerd te zijn met zijn nieuwe functie. Volgens hem hebben Suriname en Marokko elkaar veel te bieden. Vooral de implementatie van de ‘Roadmap on Cooperation Program between Suriname and the Kingdom of Morocco 2021 – 2024’ kan Suriname vele mogelijkheden bieden.

Hij beloofde de nodige inspanningen hiervoor te plegen. Ook kijkt hij uit naar een betere handelsrelatie tussen beide landen.

error: Kopiëren mag niet!