West-Papoea: Piloot gegijzeld stuurt jaar na zijn ontvoering bericht naar vrouw en zoon

Een Nieuw-Zeelandse piloot die in een afgelegen jungle in West-Papoea  is gegijzeld, heeft een hartverscheurend bericht naar zijn vrouw en zoon gestuurd, een jaar nadat hij door guerrillastrijders werd gevangengenomen.

Philip Mark Mehrtens, een 38-jarige voormalige Jetstar-piloot, ziet er mager en sjofel uit in de gijzelingsvideo die werd vrijgegeven door het West-Papoea Bevrijdingsleger, dat hem in februari 2023 ontvoerde.

Mehrtens werd gevangengenomen nadat hij zijn kleine vliegtuig had geland op de luchthaven van Paro in de afgelegen hooglanden van het regentschap Nduga in Papoea – een regio in het hart van een decennialange oorlog onder leiding van separatisten tegen Indonesië.

Mehrtens: “Het gaat goed, ze behandelen me goed. Ik probeer positief te blijven en ik hoop dat jij en Jacob gezond zijn, het goed maken en steun krijgen. Ik hou heel veel van jullie en mis jullie allebei heel erg, en ik hoop snel met jullie te kunnen praten”, voegde hij eraan toe. De video is gemaakt op 22 december 2023, terwijl de rebellen wekenlang wachtten voordat ze deze woensdag deelden. 

error: Kopiëren mag niet!