Trinidad & Tobago: Mysterieus schip kapseist voor kust Trinidad & Tobago en veroorzaakt milieuramp

Reddingsdiensten op Trinidad & Tobago hebben momenteel de handen vol aan het verwijderen van een enorm oliespoor langs de kustlijn. De olie is afkomstig van een mysterieus schip dat woensdag vastliep vlakbij het eiland en kapseisde, waarna een groot olielek ontstond. Vreemd genoeg kwam er geen enkele noodoproep vanuit het 100 meter lange schip en de bemanning van het schip was nergens te bekennen. Het is zelfs niet duidelijk van wie het schip is. 

Het eiland wordt nu geconfronteerd met een zware milieuramp.

Het olielek was maandag nog niet onder controle, aldus premier Keith Rowley weten. Duikers zijn er nog niet in geslaagd om het lek, waar de olie uit stroomt, te dichten. Rowley zegt dat zijn land worstelt met ‘een nationale noodsituatie’. Meer dan 16 kilometer kustlijn is al besmeurd met olie.

Honderden vrijwilligers zijn sinds donderdag in de weer om de kustlijn schoon te krijgen. Een waardevol koraalrif en verschillende stranden aan de zuidwestkust van Tobago zijn zwaar toegetakeld, net als een stuk mangrove.

Premier Rowley vermoedt dat het mysterieuze grote schip misschien betrokken was bij ‘illegale’ zaken. Duikers zagen de naam ‘Gulfstream’ aan de zijkant van de boot. “We weten niet van wie het schip is, we hebben geen idee waar het vandaan komt en we weten ook niet wat er allemaal in zit”, aldus Rowley. De oorzaak van de schipbreuk is ook onduidelijk.

Ook de uiteindelijke milieu-impact moet afgewacht worden.

error: Kopiëren mag niet!