Meerderheid Amerikanen vindt Biden en Trump te oud voor tweede termijn

Een flinke meerderheid van de Amerikanen vindt president Joe Biden te oud voor nog een termijn als president. Dat blijkt uit een peiling van ABC News en onderzoeksbureau Ipsos: maar liefst 86 procent van de Amerikanen oordeelt dat de 81-jarige Biden te oud is.

Volgens de peiling wordt ook de vermoedelijke Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump door een meerderheid te oud bevonden voor een nieuwe termijn als president. In het geval van de 77-jarige ex-president is de meerderheid wel kleiner: 62 procent.

Het onderzoek laat zien dat de politieke voorkeur van kiezers doorslaggevend is in hun oordeel over de twee kandidaten. Zo vindt 73 procent van de Democraten Biden te oud, terwijl slechts 35 procent van de Republikeinen Trump te oud noemt.

Van de kiezers zonder partijvoorkeur acht 91 procent Biden te oud; 71 procent zegt hetzelfde over Trump.

error: Kopiëren mag niet!