Jacqueline Fernandez doet aangifte tegen Sukesh Chandrashekar

Bollywoodactrice Jacqueline Fernandez heeft bij politiecommissaris Sanjay Arora van Delhi een klacht ingediend tegen de vermeende oplichter Sukesh Chandrashekhar, waarin zij beweert, dat hij haar lastigviel en bedreigde vanuit een gevangenis.

In haar brief die een paar dagen geleden aan de politiechef werd gestuurd met als onderwerp: systematisch falen in de getuigenbescherming van de vervolging, schrijft Jacqueline: “Ik ben een verantwoordelijke burger, die per ongeluk verwikkeld is geraakt in een zaak die verstrekkende gevolgen heeft voor de rechtsstaat en de heiligheid van ons “rechtssysteem”. Als getuige van de aanklager in een zaak die door de speciale cel is geregistreerd, schrijf ik u te midden van een schrijnende beproeving van psychologische druk en gerichte intimidatiecampagnes.”

In december vorig jaar stapte Jacqueline naar een rechtbank in Delhi om aanwijzingen te vragen om Sukesh onmiddellijk te weerhouden brieven, berichten of verklaringen aan haar te sturen.

Ze is een getuige in de FIR (First Information Report) waarin onderzoek wordt gedaan door de Economic Offenses Wing (EOW) van de politie van Delhi in verband met de witwas- en afpersingszaak van Rs 200 crore die verband houdt met Sukesh.

In het pleidooi van 17 december beweerde ze dat de door Sukesh gebruikte bedreigingen en intimidatietactieken haar ernstige intimidatie hadden veroorzaakt. Ze beweerde ook dat hij haar wilde bedreigen om de waarheid niet aan de rechtbank te onthullen.

Jacqueline, die op reis is, stuurde de brief vanaf haar officiële e-mailadres naar politiechef Arora en de speciale commissaris van politie (Crime Branch) op hun e-mailadres. Een van de gespecialiseerde eenheden is gevraagd een voorlopig onderzoek naar de klacht te starten, waarbij de actrice drie nieuwsartikelen heeft bijgevoegd die in december vorig jaar zijn gepubliceerd.

In haar brief heeft Jacqueline de topagent opgeroepen tot onmiddellijk ingrijpen in de zaak, die niet alleen haar veiligheid in gevaar brengt, maar ook de integriteit van de juridische processen in gevaar brengt.  “Een man die zichzelf identificeert als Sukesh is een verdachte, die achter de tralies zit in de Mandoli-gevangenis en haar in het publieke domein bedreigt met intimiderende tactieken”, aldus het rapport, eraan toevoegend dat er een FIR onder IPC-secties tegen hem moet worden geregistreerd om haar bescherming te garanderen, een “getuige van de vervolging” in een zaak onder de Maharashtra Control of Organised Crime Act (MCOCA).

error: Kopiëren mag niet!