’s Avonds begint het echte leven in Paranam…

Een burger (naam bij de redactie bekend) geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat het leven overdag vrij normaal is in Paranam (Para).

“Het enige wat je hoort zijn spelende kinderen en voorbijrijdende voertuigen. Maar ’s avonds begint het echte leven in Paranam. Mensen vieren feestjes of verzamelen zich langs de wegen, waar luide muziek wordt afgespeeld. Ook wordt er luid gepraat of gelachen. Soms zijn er zelfs vechtpartijen waar dronken mensen elkaar te lijf gaan.”

De burger geeft aan, dat dit alles de slaap van de buurtbewoners verstoort. “Soms duurt het wel twee uur voordat ik in slaap kan vallen. Het bellen van de politie levert niet veel op. Na een waarschuwing trekken mensen zich tijdelijk terug en zetten ze hun muziek zachter, maar al snel begint het weer opnieuw.”

De buurtbewoner benadrukt, dat het prima is om te feesten en van het leven te genieten, maar dat feestvierders zich bewust moeten zijn van hun gedrag. “Het kan niet ten koste gaan van de rust van de buurtbewoners. ’s Morgens voel ik me moe en uitgeput. Soms slaap ik wel, maar de dreunende muziek blijft in mijn hoofd hangen. Zelfs mijn jonge kinderen worden onrustig in hun slaap van al dat lawaai.”

Volgens de bewoner is het zowel aan de gemeenschap als aan de lokale autoriteiten om oplossingen te vinden voor dit probleem.

(Foto uit archief)

SK

error: Kopiëren mag niet!