Pakistan: Bondgenoten van gevangengenomen ex-leider Khan winnen meeste zetels bij verkiezingen

Onafhankelijke kandidaten die banden hebben met de partij van de gevangengezette Pakistaanse politieke leider Imran Khan wonnen de meeste zetels in de Nationale Vergadering bij de Pakistaanse algemene verkiezingen, wat een verrassende overwinning opleverde.

Volgens de verkiezingscommissie van Pakistan hebben onafhankelijke kandidaten tot nu toe 98 zetels behaald, waarvan 22 zetels nog steeds niet zijn opgeëist. De meerderheid van de onafhankelijken is aangesloten bij Khan’s partij, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI).

De Pakistaanse Moslim Liga Nawaz-partij (PMLN), onder leiding van voormalig premier Nawaz Sharif, die de voorkeur had gekregen om de verkiezingen te winnen, heeft tot nu toe de op een na meeste zetels gewonnen met 69.

De Pakistaanse Volkspartij (PPP) heeft de derde plaats. met 51 zetels.

Geen van de drie grote partijen van het land zal de noodzakelijke 169 zetels winnen om een meerderheid in het parlement te hebben en zal daarom niet in staat zijn om op eigen kracht een regering te vormen, waardoor het onduidelijk blijft wie zal worden uitgekozen als de volgende premier van het land.

error: Kopiëren mag niet!