India: Experts zeggen dat India met megahavenplan genocide op ongecontacteerde eilandstammen riskeert

De Shompen wonen in het bosrijke binnenland van het eiland Groot Nicobar. Ze zullen de vernietiging van hun thuisland niet overleven.  

Negenendertig internationale genocide-geleerden hebben de Indiase regering geschreven en waarschuwen dat haar plannen om het eiland van een ongecontacteerde stam in een megahaven en stad te veranderen, hen zullen wegvagen.

Het Groot Nicobar-eiland in de Indische Oceaan herbergt naar schatting 300 Shompen-jager-verzamelaars, van wie ongeveer tweederde ongecontacteerd is. Ze zijn een van de meest geïsoleerde stammen op aarde en leven in de dichte regenwouden die het binnenland van het eiland bezetten.

Het regeringsplan van 9 miljard dollar voor Groot-Nicobar omvat een megahaven; een nieuwe stad; een internationale luchthaven; een elektriciteitscentrale; een verdedigingsbasis; een industriepark; en 650.000 kolonisten – een bevolkingsgroei van bijna 8.000%.

“Als het project doorgaat, zelfs in beperkte vorm, denken wij dat het een doodvonnis zal zijn voor de Shompen, wat neerkomt op de internationale misdaad van genocide”, zeggen de experts, afkomstig van academische instellingen in dertien landen, zo bericht Survival International.

error: Kopiëren mag niet!