Hof van Justitie behandelt belangrijke strafzaken in Hoger Beroep

Hoger Beroep tegen Gillmore Hoefdraad voortgezet

Het Hof van Justitie heeft op 29 januari de zaak in Hoger Beroep tegen oud-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad voortgezet. In een zitting die gericht was op de tweede beurt van advocaat Dubois, werden de juridische verweren tegen de in staat van beschuldiging stelling van Hoefdraad onderzocht. Dit volgt na eerdere besluitvorming door de Nationale Assemblee. Het proces zal verdergaan op 28 februari, waarbij de vervolging zal antwoorden op de aangevoerde argumenten.

Zaak Ginmardo Kromosoeto ook in Hoger Beroep

Dezelfde dag behandelt het Hof ook de zaak tegen Ginmardo Kromosoeto, wiens proces een volgende fase bereikte. De waarnemend procureur-generaal handhaafde haar eerdere verzoek om veroordeling conform de straf door de Kantonrechter uitgesproken en vroeg om gevangenneming. De confrontatie tussen verdediging en de waarnemend procureur-generaal zal worden voortgezet op 19 februari.

Behandeling strafzaken rond gebeurtenissen op 17 februari 2023

De strafzaken tegen verdachten S. Biervliet alias ‘Pakittow’ en A. Ramharak, betreffende misdrijven gepleegd op 17 februari 2023, werden ook behandeld. De eisen van de Officier van Justitie, mr. S. Ramdajal, variërend van gevangenisstraffen tot vrijspraak voor specifieke aanklachten, werden duidelijk gepresenteerd. Reacties van de verdediging worden verwacht tijdens de zitting op 16 februari 2024, zo wordt bericht door het Hof van Justitie.

De gemeenschap wacht in spanning af hoe deze significante zaken zullen worden voortgezet en welke impact dit zal hebben op het rechtssysteem en de rechtvaardigheid in de breedste zin van het woord. Het Hof blijft een cruciale rol spelen in het handhaven van wet en orde in de samenleving.

error: Kopiëren mag niet!