Overdracht oeuvre Wilfred de Faria aan Stichting Bevordering Kunst en Kultuur

Tijdens een officiële vergadering tussen Wilfred de Faria en het bestuur van de Stichting Bevordering Kunst en Kultuur vond op 6 februari de overdracht plaats van het hele oeuvre van De Faria. 

Wilfred de Faria is een bekende Surinaamse muzikant, vooral bekend onder de oudere generatie. Hij heeft vele hits gescoord in de jaren 60, 70 en 80 zoals ‘I am what I am’, ‘HE SHE’, ‘Sranang’, ‘Lena Lena’, ‘Mijn Tennessee Baby’ en vele andere nummers. 

Hij is ook bekend om zijn programma ‘de Heri Heri Show’. 

Verder heeft hij ook twee singles uitgebracht onder de naam Roberto Flores. Met zijn muziek heeft hij de wereld rondgereist en is momenteel woonachtig in Engeland. 

Met de overdracht van zijn oeuvre aan de stichting wil hij onder andere zijn artistieke erfenis achterlaten en de mogelijkheid bieden aan anderen, voornamelijk jongeren, om zijn muziek te gebruiken zodat het kan voortleven. 

Zijn verzoek aan de stichting is om zijn muzikale nalatenschap te beheren en te beschermen waardoor het cultureel erfgoed wordt bewaard en ervoor te zorgen dat zijn oeuvre op een professionele en georganiseerde manier wordt beheerd. Deze overdracht biedt de stichting de mogelijkheid om zijn muziek op een breed scala van manieren te gebruiken ter bevordering van kunst en cultuur. 

In samenspraak met de stichting mogen de nummers opnieuw vertolkt en of ge-herarrangeerd worden. Hij biedt via de stichting zijn muziek aan de Surinaamse gemeenschap aan. De overdracht zal geformaliseerd worden door een document van machtiging te passeren bij de notaris. 

De stichting spreekt haar waardering uit aan de Faria voor zijn bijdrage aan het muzikale erfgoed van Suriname en zal de mogelijkheden bekijken hoe delen uit zijn oeuvre op muzikale creatieve wijze de Surinaamse muziekindustrie ten goede kan komen. Wilfred de Faria vertrekt op 20 februari weer naar Engeland.

error: Kopiëren mag niet!