Afif’s hattrick van penalty’s bezorgt Qatar tweede opeenvolgende Asian Cup-titel

Akram Afif scoorde drie strafschoppen tijdens de Asian Cup-finale, waarmee hij Qatar naar een 3-1 overwinning tegen Jordanië leidde en het land zijn tweede opeenvolgende titel bezorgde. Afif, die als topscorer met acht doelpunten eindigde, scoorde in zowel de eerste als de tweede helft van de wedstrijd in Lusail Stadium voor een publiek van meer dan 86.000 fans. Ondanks een gelijkmaker van Jordanië’s Yazan Al Naimat, stelde Qatar de overwinning veilig met twee strafschoppen die toegekend werden na videobeoordeling. Dit succes komt na een teleurstellende prestatie van Qatar in het WK van 2022, en maakt Qatar het eerste land dat de titel opeenvolgend wint sinds Japan in 2004, onder leiding van de onlangs aangestelde Spaanse coach Márquez López.

error: Kopiëren mag niet!