Vrouw door politie Livorno opgepakt voor verduistering groot geldbedrag van werkgever

De politie van het bureau Livorno heeft dinsdag 6 februari de verdachte L.X. voor verduistering van een groot geldbedrag aangehouden.

De ondernemer V.E. had aangifte tegen zijn werkneemster gedaan en zei tegen de politie dat hij enkele maanden geleden ziek was en het financiële gedeelte van zijn bedrijf toen niet kon beheren. Hij droeg hij het financieel beheer daarom over aan de vrouw. 

Toen de man zijn werkzaamheden hervatte, kreeg hij klachten van enkele klanten dat zij geld hadden moeten overmaken op het rekeningnummer van het bedrijf en op een privérekening met de naam G.M.. 

Hij confronteerde zijn werkneemster direct daarmee, waarop de vrouw aangaf niets daarvan te weten. Een klant in het buitenland stuurde ook screenshot berichten van het privé rekeningnummer met de naam B.A. waarop hij gelden had overgemaakt. 

De ondernemer stelde een onderzoek in en kwam zo erachter, dat in opdracht van zijn werkneemster de gelden waren overgemaakt op de privérekening van G.M. en op de rekening van B.A., die in België woont, een nicht van L.X.. 

Na de aangifte werd de verdachte vrouw direct opgespoord en door de politie in de kraag gevat. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte L.X. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!