Glory kampioen Donovan Wisse vechter van het jaar 2023

Glory heeft aangekondigd dat middengewicht kampioen Donovan Wisse de titel ‘Vechter van het Jaar 2023’ heeft ontvangen. Met drie overwinningen en twee succesvolle verdedigingen van de middengewicht titel gedurende het jaar, heeft Donovan Wisse zijn concurrentie gedomineerd en de eer van Vechter van het Jaar 2023 verdiend, aldus Vechtsport Info.

Wisse verdedigde zijn eerste Glory middengewicht titel tegen de promotie nieuwkomer Juri De Sousa tijdens Glory 81 op 20 augustus 2022. Hij behield de titel door een unanieme beslissing, de vijf juryleden kenden hem elke ronde van het gevecht toe.

Wisse zou zijn tweede Glory titelverdediging vechten tegen de hoogst gerangschikte Glory middengewicht uitdager César Almeida tijdens Glory 83 op 11 februari 2023. Het gevecht werd echter gedegradeerd tot een drie ronden niet-titelgevecht, omdat Almeida het officiële gewicht met één kilogram miste bij de weging. Wisse won het gevecht door een unanieme beslissing.

Wisse vocht zijn tweede titelverdediging tegen Serkan Ozcaglayan tijdens Glory: Collision 5 op 17 juni 2023. Hij behield de titel door een unanieme beslissing.

Wisse zou zijn derde titelverdediging vechten tegen Michael Boapeah tijdens Glory 89 op 7 oktober 2023. Wisse trok zich echter terug wegens ziekte. Het kampioenschapsgevecht vond opnieuw plaats tijdens Glory: Collision 6 op 4 november 2023. Wisse behield de titel door een unanieme beslissing.

Door zijn indrukwekkende prestaties en ongeëvenaarde dominantie in de ring heeft Donovan Wisse de titel ‘Vechter van het Jaar 2023’ meer dan verdiend, een bewijs van zijn vaardigheid, doorzettingsvermogen en toewijding aan de sport, aldus Vechtsport Info.

error: Kopiëren mag niet!