Finale Africa Cup of Nations 2023 – Nigeria tegen Ivoorkust

DOOR CHRIS DINSDALE
11 februari 2024 – De finale van de Africa Cup of Nations vindt plaats in het Alassane Ouattara Stadion in Abidjan, terwijl Nigeria botst met gastland Ivoorkust.

Nigeria, dat hun vierde AFCON-titel wil winnen, versloeg Kameroen, Angola en Zuid-Afrika in de knock-outfase. De “Super Eagles” hebben Egypte geëvenaard voor de meeste Top 4-plaatsen (16) – acht plaatsen in de finale en acht keer in de halve finale.

Terwijl Ivoorkust een chaotisch traject naar de finale heeft afgelegd, ontsloeg coach Jean-Louis Gasset na een sombere groepsfase. De “Elephants” streven ernaar om het eerste gastland te zijn dat de titel sinds 2006 wint.

Sinds de eerste Africa Cup of Nations in 1957 hebben in totaal 15 landen gezegevierd, waaronder Egypte (7 keer), Kameroen (5 keer) en Ghana (4 keer).

error: Kopiëren mag niet!