Lewis Hamilton Verhuist van Mercedes naar Ferrari in 2025

Lewis Hamilton zal Mercedes verlaten na het seizoen 2024 en zich in 2025 aansluiten bij Ferrari met een meerjarig contract. Dit werd bekendgemaakt door de teams op donderdag. Hamilton, die vorig jaar een contractverlenging van twee jaar bij Mercedes ondertekende, maakte gebruik van een optie in zijn contract om zich bij Ferrari te voegen. De overstap van Hamilton naar Ferrari is een van de meest significante rijderswisselingen in de geschiedenis van de Formule 1 en zonder twijfel de grootste sinds hij McLaren verruilde voor Mercedes in 2013.

De 39-jarige Hamilton won zes coureurskampioenschappen met Mercedes sinds zijn komst in 2013 en heeft aangegeven zich volledig in te zetten om zijn laatste jaar positief af te sluiten. Hij zal Carlos Sainz vervangen bij Ferrari, aangezien het contract van de Spanjaard afloopt na het seizoen 2024. Hamilton gaat samenrijden met Charles Leclerc bij Ferrari, die in januari een langetermijncontract tekende met het team.

Door deze overstap heeft Hamilton de kans om een recordbrekend achtste wereldkampioenschap te winnen, waarmee hij het huidige record dat hij deelt met Ferrari-legende Michael Schumacher zou verbreken. Hamilton is momenteel de leider in F1 met de meeste overwinningen (103) en poles (104), maar hij zoekt nog naar zijn eerste raceoverwinning sinds de Grote Prijs van Saudi-Arabië in 2021. Zijn overstap volgt na twee teleurstellende seizoenen voor Mercedes sinds de introductie van de nieuwe grondeffectreglementen in de F1.

error: Kopiëren mag niet!