Regering gaat over tot weer koopkrachtversterking

Tijdens de regeringsvergadering van woensdag 3 januari is besloten om de koopkracht weer te versterken. Belangrijke maatregelen omvatten belastingverlichting, waarbij de belastingvrije grens is verhoogd naar SRD 9.000 met een onbelast bedrag van SRD 400, zo laat president Chandrikapersad Santokhi weten.

Daarnaast zijn de belastingschijven verruimd naar respectievelijk SRD 3.500 per schijf. Landsdienaren ontvangen een extra koopkrachtversterking van SRD 1.000, bovenop de eerder toegekende SRD 2.500. Gepensioneerde ambtenaren ontvangen 70% hiervan. In december 2023 hebben landsdienaren een koopkrachtvoorziening van SRD 2.500 ontvangen, met een extra eenmalig bedrag van SRD 2.500. Landsdienaren hebben in totaal SRD 4.200 ontvangen voor december, waarvan het resterende saldo van SRD 800 gefaseerd wordt uitbetaald in 2024. 

Ook kwam in december SRD 1 korting op de governmenttake. 

Santokhi: “Ik ben trots op de voortgang van ons actieplan, dat onlangs werd gepresenteerd door het Coördinatiebureau. Ministers hebben een matrix ontvangen voor bestudering en actualisering. In de komende week zal ik dieper ingaan op de beschikbare financiële middelen, zodat we op een verantwoorde en duurzame manier koopkrachtversterkende maatregelen kunnen uitvoeren voor het welzijn van onze samenleving in 2024.”

error: Kopiëren mag niet!