Real Madrid verslaat Mallorca met 1-0, blijft Girona halverwege op doelsaldo voor

Real Madrid en Girona hebben hun indrukwekkende series voortgezet in La Liga en staan beide aan de top met 48 punten uit 19 wedstrijden, hoewel Atletico Madrid 10 punten achterstaat op de derde plaats. Real Madrid staat net boven Girona op doelsaldo. Barcelona kan dichterbij komen als ze Las Palmas verslaan.

Real Madrid won met 1-0 van Mallorca dankzij een laat doelpunt van Antonio Rüdiger in een wedstrijd waarin Vinícius Júnior terugkeerde van een blessure. Girona, verrassend sterk dit seizoen, behaalde een 4-3 overwinning op Atletico met een winnend doelpunt van Iván Martín in blessuretijd. Álvaro Morata maakte een hattrick voor Atletico, maar het was niet genoeg.

Girona heeft het beste aanvalsspel in de competitie en staat gelijk met Madrid qua punten. Ze hebben 15 overwinningen, 3 gelijke spelen en 1 nederlaag, inclusief een overwinning op Barcelona.

Madrid’s overwinning verlengde hun ongeslagen reeks tot 18 wedstrijden in alle competities en ze lijden alleen een verlies dit seizoen. Mallorca raakte twee keer het houtwerk in het Santiago Bernabeu Stadion, maar staat nu 14e, dicht bij de degradatiezone.

Vinícius kwam terug na een afwezigheid door een blessure maar wist zijn kansen niet te benutten. Madrid miste nog steeds enkele sleutelspelers vanwege blessures.

Daarnaast versloeg Celta Vigo Real Betis met 2-1 dankzij een late goal van Williot Swedberg, die Celta uit de degradatiezone hielp. Granada, in de degradatiezone, won van Cadiz met 2-0.

error: Kopiëren mag niet!