Amerikaanse tiener verslaat ‘onverslaanbare’ Tetris

DOOR DUNCAN MIL
4 januari 2024 – Tetris heeft zijn gelijke gevonden in de 13-jarige Willis Gibson, die de originele Nintendo-versie van de videogame heeft ‘verslagen’, het ‘kill-scherm’ heeft bereikt en de game heeft laten crashen.

Al meer dan dertig jaar is geen enkele speler erin geslaagd de versie die in 1989 op het Nintendo Entertainment System werd uitgebracht, te verslaan.

Naar verluidt ‘onverslaanbaar’, is alleen een AI-programma met de naam StackRabbit erin geslaagd dit in 2021 te overwinnen. Dit ‘einde’ is niveau 157, dat fans ‘True Kill Screen’ noemen.

Gibson uit Oklahoma, ook wel bekend als Blue Scuti op YouTube, bereikte deze prestatie na 38 minuten gameplay en legde het moment vast op video.

“Felicitaties aan Blue Scuti’ voor het bereiken van deze buitengewone prestatie, een prestatie die alle vooropgezette grenzen van dit legendarische spel tart”, zei Maya Rogers, CEO van Tetris, in een verklaring.

Het verslaan van Tetris werd door de gaminggemeenschap echter als onmogelijk beschouwd omdat het zo snel werd dat spelers het niet langer konden bijhouden. Eerder schatte de gemeenschap deze limiet op niveau 29. In 2021 steeg deze naar niveau 40 en een jaar later naar niveau 95.

Afgelopen november bereikte een speler die bekend staat als PixelAndy niveau 148, terwijl Blue Scuti op 21 december niveau 157 bereikte.

Gibson zei dat de gameplay-sessie zo hectisch was dat hij daarna zijn vingers niet meer kon voelen.

error: Kopiëren mag niet!