ABOP-parlementariër Sampie: “VHP-beleid maakt rijken rijker en doet de armen sterven”

ABOP-parlementariër Edgar Sampie is van mening dat de inborst van president Chandrikapersad Santokhi de samenwerking tussen de VHP en zijn partij moeilijk maakt. Vooruitkijkend op het nieuwe jaar zegt Sampie dat het afgelopen jaar duidelijk heeft gemaakt hoe de politieke verhoudingen liggen. 

“Ik hoop dat de president tot ommekeer komt. Ik hoop dat de president kiest voor het algemeen belang. De samenleving moet erop vooruit komen en niet de toppers van de VHP. Maar ik verwacht geen verandering in het komende jaar. De samenleving heeft door waar de prioriteiten liggen van de partijen. Het beleid van de VHP is erop gericht om de rijken rijker te maken. De armen mogen sterven”, aldus Sampie. 

De jonge politicus stelt, dat hij dagelijks in contact staat met bewindslieden die leiding geven aan ABOP-ministeries. De dwarsboming en tegenwerking door het staatshoofd is volgens hem evident. Sampie stoort zich vooral aan de vele dienstreizen van de president en de commissies. 

Volgens hem is het duidelijk dat in de buurten de noodzaak groot is. “Er is behoefte aan het egaliseren van wegen, ontwatering. Maar. daarvoor is er geen geld? Als je zegt dat er geen geld is, dan moet dat ook zo zijn. Hoe kan er wel geld zijn voor dienstreizen maar niet voor de dagelijkse behoeften”, zei Sampie bij Culturu-tv. De koers moet veranderen in 2024. De ABOP is ontevreden over hoe zaken lopen. Het moet anders. De tweede helft moet anders. 

Overigens, de heer Sampie maakt deel uit van de coalitie en vormt en maakt dus samen met de VHP het door hemzelf bekritiseerde beleid. Zijn kritiek zou hij in coalitieverband moeten uiten.

error: Kopiëren mag niet!