KPS: Vermoedelijke zelfmoord man en mishandeling en poging tot moord van vrouw te Fort Zeelandia

Een man van wie de persoonsgegevens nog ontbreken heeft woensdagochtend 3 januari met een vuistvuurwapen de hand aan zichzelf geslagen, nadat hij vermoedelijk een vrouw, van wie de personalia ook nog niet bekend is, had mishandeld en gepoogd haar te vermoorden, zo bericht het Korps Politie Suriname (KPS).

Agenten van het politiebureau Centrum gingen na de melding van het geval in Fort Zeelandia naar de plek voor onderzoek. Ook de verschillende specialistische afdelingen van de politie gingen naar de locatie. 

Bij aankomst van de agengten werden de lichamen van zowel de man als de vrouw met schotverwondingen aan het hoofd liggend op het gras aangetroffen. De man vertoonde geen teken van leven meer, terwijl de vrouw in kritieke toestand in een ambulance werd afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

In de directe omgeving werden een vuistvuurwapen en patronen aangetroffen en een bromfiets waarmee de man en vrouw vermoedelijk naar Fort Zeelandia waren gekomen. 

Het motief in deze zaak is vooralsnog onbekend. Het onderzoek in deze zaak zal worden overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Nadere berichten volgen, aldus het KPS.

error: Kopiëren mag niet!