Rajo is schaafijs verkoper en zijn naam betekent ‘hoop’

“Business gaat vaak vlot aan het eind van het jaar”, zegt Rajo in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. “Ik verkoop al enkele jaren en heb gemerkt dat je vaak genoeg aan het eind van het jaar toch nog kan genieten van je winst.” Rajo verkoopt schaafijsjes in het centrum van Paramaribo en is ook vaak te vinden in Commewijne. 

“Ik ben oorspronkelijk van Commewijne, maar kon meedoen met de verkoop in de stad. Op de zondag ben ik in Commewijne en de resterende dagen van de week ben ik in het centrum. Ik doe jaar in en uit mee met de verkoop. Ook al is er een actie, feestdag of een gelegenheid, kun je met een glimlach naar huis”, zegt Rajo. 

“Ik moet wel zeggen dat het de afgelopen jaren wel een beetje mixer is wat de aanloop betreft, maar ik ben tevreden. Ik moest vroeger aan het eind van het jaar meer dan zes keer ijs laten halen op enkele dagen, maar  ik heb dat nog geen dag meegemaakt. Maar, hoop dat het de komende dagen wel zal gebeuren. Mijn naam is Rajo, dat betekent hoop, dus ik geef die helemaal niet op.”

Een andere man die worstwaren verkoopt geeft aan, dat hij ook geniet van de verkoop. “Ik heb wel dagen waarop ik uitverkocht ben, maar aan het eind van het jaar zie je de meeste klanten. Ik doe niet dagelijks mee met de verkoop en heb daarom ook een vaste klantenkring. Als ik verkoop ben ik uitverkocht, dus dat is een pluspunt. Als ik dagelijks mee zou moeten doen met de verkoop, zou ik nu klagen, maar ik heb het goed gespeeld. De dagen waarop ik niet meedoe met de verkoop heb ik klanten voor het repareren van hun auto. Dus zo probeer ik beetjes bij beetjes mijn eigen ding te doen en eigen baas te zijn. Ik zeg je eerlijk, van het jaar heb ik veel gezien, meegemaakt en ook fouten begaan, maar hoop dat zaken goed bekeken kunnen worden voor het nieuwe jaar. De prijzen blijven wel een probleem, dus ik hoop dat we daar zo snel mogelijk  een positieve verandering in gaan zien.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!