Ancelotti hekelt Brazilië en verlengt contract bij Real Madrid tot 2026

Carlo Ancelotti heeft zijn contract als hoofdcoach bij Real Madrid verlengd tot juni 2026, wat hem ongeschikt maakt voor de functie van bondscoach van Brazilië. Ondanks eerdere berichten dat Ancelotti na het eindigen van zijn huidige contract bij Real Madrid, de eerste buitenlandse coach van Brazilië in bijna 60 jaar zou worden en de ploeg zou leiden in de aanloop naar de Copa America van 2024, heeft hij de overstap niet gemaakt.

Real Madrid bevestigde de contractverlenging met Ancelotti, die eerder had aangegeven dat de positie bij Real zijn laatste zou zijn in het voetbal. De Braziliaanse voetbalbond (CBF), die Ancelotti benaderde vanwege zijn indrukwekkende prestaties en integriteit, wilde geen commentaar geven op deze ontwikkeling.

Ondertussen bevindt het Braziliaanse nationale team zich in een lastige positie en staat het zesde in regionale kwalificatie voor het WK 2026. Ancelotti, die een indrukwekkend CV heeft met het winnen van nationale titels in meerdere landen en viermaal de Champions League, heeft nooit publiekelijk bevestigd dat hij had toegezegd de rol van Braziliaans bondscoach op zich te nemen. Hij uitte wel zijn contentment bij Real Madrid en benadrukte zijn geluk daar te werken. Real Madrid presteert goed onder zijn leiding, met een toppositie in La Liga en een succesvolle doorgang naar de knock-outfase van de Champions League.

error: Kopiëren mag niet!