Food Basketwinkel in Nieuw Nickerie groots succes

De Food Basketwinkel te Nieuw Nickerie is een groots succes. Natascha Greenidge, coördinatrice van het Bureau Eenheid en van de Food Basket te Nieuw Nickerie, zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname, dat het Food Basketproject als hoofddoel heeft mensen met een lager inkomen te voorzien van goedkope levensmiddelen door het opzetten van buurtwinkels.

“We zijn begonnen op 29 november met het verkopen van basisgoederen”, aldus Greenidge. Het gaat om water, olie, uien, aardappelen, knoflook, blom, saucijsjes, macaroni en bruine bonen. De vraag is zo groot, dat het winkelgebouw te klein is, en vooral wordt gebruikt voor tijdelijke opslag, en de verkoop buiten gedaan moet worden op tafels. 

Vanaf half 6 ’s morgens zijn er al mensen die vanuit de polders komen, hoewel de winkel pas om 7.30 uur opengaat.  “De rijen eindigen soms ver over straat”, zegt. De buurtwinkel is open zolang er nog voorraad is voor de dag.  

Er is een aparte rij voor 60-plussers. Er wordt een beperkt aantal producten verkocht per persoon, of per gezin, daar het de bedoeling is dat zoveel mogelijk gezinnen kunnen worden voorzien. De klanten maken zelf de keuze uit de producten. “Het is niet zo, dat we van tevoren pakketten klaar hebben”, benadrukt Greenidge. 

De spullen worden dagelijks geleverd en de gelden van de verkoop gaan terug naar de leverancier. De prijzen worden bepaald vanuit Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!