“Hoe vier je kerst en oud op nieuw zonder geld?”

Enkel burgers zijn enthousiast en kijken uit naar de komende feestdagen, maar er zijn anderen die zich afvragen af hoe zij de komende feestdagen zullen doorbrengen. Naomi is moeder van vier en geeft aan dat zij niet weet wat zij gaat doen met kerst en oud op nieuw. Haar partner heeft haar in de steek gelaten en zij draagt de zorg alleen van haar vier kinderen.

“Het doet mij pijn, maar ik sta wel sterk, de kinderen voelen dat gemis ook, maar verwerken het op hun manier. Hun vader is wel in contact met ze, maar niet zo vaak meer net als in het begin. Een ieder heeft zijn of haar leven he. Ik dacht om niets meer te vieren van het jaar, hoe mijn inkomen bijna niets betekent en ik weet vaak ook niet hoe ik het ga redden. Ik krijg geen ondersteuning van mijn ex, trouwens dat deed hij al twee jaren niet, maar hij keek wel naar de kinderen, maar nu is dat ook veranderd”, zegt Naomi. 

“Ik kan geen kerstboom kopen, hoe betaal je bijna SRD 3.000 voor een kleine en nog decoratie erbij, dus je geeft veel meer uit, maar dat heb ik nu juist nodig. Maar, ik geef niet op, tijdens deze donkere dagen komt er wel licht dus ik dacht verder”, benadrukt Naomi.

“Creativiteit zit in een ieder dus mijn kinderen en ik hebben van karton een kerstboom gemaakt en met andere creatieve dingen versierd. Ik had nog enkele lichtjes die nog werken van vorig jaar, dus die kwamen goed uit. Ik ga de kinderen niet zo laten, man of niet, vader of geen vader, wij moeten proberen het beste ervan te maken”, benadrukt Naomi.

“Aan het eind gaat het er om de kinderen gelukkig te zien en weer die moed opbouwen. Het zijn donkee dagen als je iemand hebt verloren of mist, maar vooruit denken en positief blijven is de sleutel. Probeer jezelf blij te maken. ook al doet het zo pijn en dan de anderen om je heen. Het is een proces, maar de zeker moeite waard”, aldus Naomi.

TM

error: Kopiëren mag niet!