Arwien Bhagwandas schittert tijdens WK Rapid Dammen in Warschau

In Warschau, Polen, vond in het weekend de ontknoping plaats van het Wereldkampioenschap Rapid Dammen. Dit is een versneld tempo van het damspel, gespeeld met een speeltempo van 15 minuten + 5 seconden per zet. 

Het is opmerkelijk dat dit de eerste keer is dat Suriname deelneemt aan een algemeen WK Rapid. Federatie Meester (MF) Arwien Bhagwandas scoorde na 9 rondes in het Zwitsers systeem 11 punten en veroverde de 17e plek in een deelnemersveld van 74 spelers. Bhagwandas won 4 partijen, speelde 3 remises en verloor 2 partijen.

Aan het WK Rapid Dammen namen in totaal 74 spelers deel van over de hele wereld, waarvan 9 internationale grootmeesters (GMI), 4 internationale meesters (MI), 15 Federatie Meesters (MF) en 2 kandidaat-federatie meesters (cMF).

De Nederlandse grootmeesters Jan Groenendijk en Martijn van IJzendoorn werden Wereldkampioen en Semiwereldkampioen na een intense strijd in de laatste ronde, waarbij Groenendijk IJzendoorn verrassend versloeg voor het wereldkampioenschap. Grootmeester Artem Ivanov uit Oekraïne werd demiwereldkampioen.De volledig partijen, resultaten, ranglijst is te zijn : https://results.fmjd.org/tournaments/2023/f_1276/final_standings&9.htm

error: Kopiëren mag niet!