Twee agenten afdeling TIP op kosten vicepresident naar binnenland in kwestie mishandeling Chinese vrouw

De afdeling Trafficking In Persons (TIP) werd vrijdag 1 december ingeschakeld door vicepresident Ronnie Brunswijk, met de mededeling dat een vrouw van Chinese komaf die naar hulp zocht door enkele goudgoudzoekers naar hem was begeleid. Zij verklaarde tegenover Brunswijk, die voor oriëntatiewerkzaamheden in het binnenland was en de andere hulpverleners, dat zij al drie jaar werd vastgehouden en mishandeld in het achterland, wat voor haar aanleiding was om hulp te zoeken.

Op kosten van de vicepresident reisden twee agenten van de afdeling TIP met het vliegtuig van vliegmaatschappij Gum Air naar het binnenland voor het instellen van een onderzoek. Intussen had de man  die de vrouw had mishandeld zich bij Brunswijk gemeld en werden partijen onder toezicht gesteld totdat de politie arriveerde. 

De vrouw toonde enkele littekens die zij van de mishandeling had opgelopen aan de rechercheurs. Aangezien zowel het slachtoffer als de verdachte, beiden vreemdelingen, geen documenten konden overleggen, werden zij afgevoerd naar Paramaribo.

Uit het onderzoek van de politie is komen vast te staan, dat de vrouw en man een koppel vormen en dat beiden hun verblijfsvergunning in orde zijn. Verder bleek dat er geen sprake was van mensenhandel, aangezien het gaat om een koppel dat in Paramaribo woonachtig is en samen naar het binnenland waren afgereisd voor het verrichten van werkzaamheden waarvan beiden voordelen hebben.

De verdere afhandeling van de zaak werd, na overleg met het Openbaar Ministerie, overgedragen aan de afdeling Huiselijk Geweld van de politie. De vrouw is met een geneeskundige verklaring van de politie verwezen naar een arts voor medische behandeling. Ten tijde van dit onderzoek had de vicepresident overigens de functie van waarnemend president, aldus de afdeling TIP.

error: Kopiëren mag niet!