Mascotte Surinaamse superheld  Suriman verdwenen

Een mascotte van bijna twee meter hoog van de Surinaamse superheld Suriman is verdwenen. “Ik heb er slapeloze nachten van”, zegt Renate Stüger die de zwarte superheld bedacht en een stripboekenreeks uit de grond stampte. De mascotte, die meer dan 2000 euro kostte, liep rond op talloze Surinaamse evenementen. 

“Boegbeeld Surinaamse gemeenschap in Nederland”

“Suriman is echt een boegbeeld van de Surinaamse gemeenschap in Nederland”, zegt Stüger in De Telegraaf.

Stüger zegt vermoedens te hebben wie de mascotte heeft, maar die persoon ontkent dat volgens haar.Hij zegt de mascotte niet te hebben. D “e hele situatie is enorm pijnlijk en verdrietig”, zegt Stüger. “Ik heb er zelfs een advocaat opgezet en volgende week doe ik aangifte bij de politie van diefstal.”

De mascotte is een vast gezicht bij talloze evenementen, zoals de viering van Keti Koti en ook bij het zomercarnaval in Rotterdam was Suriman dit jaar aanwezig. Dankzij donaties kon de Haagse het pak laten maken.

Tien jaar geleden kwam Stüger op het idee voor Suriman nadat haar zoontje bedroefd thuiskwam en stelde dat er geen donkere superhelden zijn, maar alleen blanke.

(Foto’s: Renate Stüger, Facebook)

error: Kopiëren mag niet!