Brunswijk haalt hard uit naar VHP-inmenging grondzaken: “Laten ze ons met rust laten”  

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is niet te spreken over inmenging van coalitiepartner VHP in zaken die betrekking hebben op ministeriële besluiten en beleid van ministeries en directoraten die vallen onder de ABOP. “Overal willen ze een eigen persoon. Op alle ministeries van de ABOP wil de VHP iemand op een post”, sprak Brunswijk scherp.

“Het kan niet. Wij bemoeien niet toch wat er bij Defensie, Volksgezondheid, Openbare Werken  en Financiën gebeurt?”, vroeg de vicepresident retorisch. “Zij bepalen welke wegen geasfalteerd worden. Zij bepalen waar welke middelen gaan”, aldus Brunswijk voor aanvang van de Raad van Ministers-vergadering woensdag. “Ik heb ook gehoord wat VHP’er Suradj Shadew Lal te verklaren had. “Hij is brutaal. Wie is hij? Hij moet zijn plaats kennen. Laat hij over zijn eigen partij praten.”

Brunswijk gaf aan dat de ABOP dit gedrag niet gaat accepteren. 

“Vanaf het begin worden de posities verdeeld. Ze moeten nu rustig wachten. Laten ze ons met rust laten.” Shadew Lal, die voorzitter is van een presidentiële werkgroep, gaf eerder aan dat de ABOP middels grondbeleid mensen onder druk wil zetten. Hij kwam eerder zelf in opspraak nadat hij tijdens zijn werkzaamheden op het ministerie van Openbare Werken krachttermen liet vallen. 

error: Kopiëren mag niet!